Wat is Domein Authority?

Domain Authority (DA) is een door Moz, ontwikkeld door de zoekmachine, rangschikking van zoekmachines die voorspelt hoe goed een website zal scoren op pagina's met zoekresultaten van zoekmachines (SERP's).

De score van een domeinautoriteit varieert van één tot 100, met hogere scores die overeenkomen met een groter beoordelingsvermogen. Domeinautoriteit wordt berekend door meerdere factoren, waaronder het koppelen van hoofddomeinen en het aantal totale koppelingen, te evalueren in een enkele DA-score. Deze score kan vervolgens worden gebruikt bij het vergelijken van websites of het volgen van de "ranking strength" van een website in de loop van de tijd. U kunt de DA van een website bekijken met  MozBar (een gratis Chrome-extensie), Link Explorer  (een analyse-tool voor backlinks), de sectie SERP-analyse van  Keyword Explorer en tientallen andere SEO-tools op internet.

Hoe scoort domeinautoriteit?
We beoordelen domeinautoriteit op een logaritmische schaal van 100 punten. Het is dus aanzienlijk eenvoudiger om je score te laten groeien van 20 naar 30 dan om van 70 naar 80 te groeien.

Wat is een "goede" domeinautoriteit?
Over het algemeen staan ​​sites met een zeer groot aantal hoogwaardige externe links (zoals Wikipedia of Google.com) aan de bovenkant van de schaal van de Domain Authority, terwijl kleine bedrijven en websites met minder inkomende links mogelijk een veel lagere DA hebben score. Gloednieuwe websites beginnen altijd met een domeinautoriteitscore van één. Omdat het de bedoeling is dat Domain Authority een voorspeller is van het rangschikkingsvermogen van een site, moet het hebben van een zeer hoge DA-score niet uw enige doel zijn. Kijk naar de DA-scores voor de sites waarmee u rechtstreeks concurreert in de SERP's en streef naar een hogere score dan uw concurrenten. Het wordt het best gebruikt als een vergelijkende statistiek (in plaats van een absolute, concrete score) bij het doen van onderzoek in de zoekresultaten en om te bepalen welke sites mogelijk meer krachtige / belangrijke linkprofielen hebben dan andere. Omdat het een vergelijkend hulpmiddel is, is er niet noodzakelijkerwijs een "goede" of "slechte" score van de domeinautoriteit.

Domeinautoriteit versus pagina-autoriteit
Terwijl het domein de voorspellende rangorde van gehele domeinen of subdomeinen meet , meet Page Authority de kracht van afzonderlijke pagina's.

Waar kunt u Domain Authority vinden?
Domein Autoriteit statistieken worden opgenomen in tientallen SEO en online marketing platforms op het web. In het Moz-ecosysteem kunt u het gebruik van Domeinbeheer meten Link Explorer , MozBar (de gratis SEO-werkbalk van Moz), of in het gedeelte SERP-analyse van Keyword Explorer . Autoriteitsstatistieken zijn ook opgenomen in alle Moz Pro-campagnes , evenals onze  API.

Technische definitie van domeinautoriteit
Domeinautoriteit is gebaseerd op gegevens uit onze Webindex van Link Explorer en gebruikt tientallen factoren in de berekeningen. De eigenlijke berekening van de domeinautoriteit zelf maakt gebruik van een machine learning-model om voorspellend een "best fit" -algoritme te vinden dat onze linkgegevens het best correleert met rankings over duizenden actuele zoekresultaten die we gebruiken als normen om tegen te schalen. Aangezien Autoriteit is gebaseerd op berekeningen voor machinaal leren, zal de score van uw site vaak fluctueren naarmate er meer, minder of verschillende gegevenspunten worden gebruikt in de berekening - bijvoorbeeld als Facebook een miljard nieuwe koppelingen zou verwerven, zouden PA en DA van iedereen relatieve op Facebook. Houd daarom in gedachten dat u Domeinbeheer altijd als relatieve statistiek moet gebruiken om te vergelijken met de linkprofielen van andere sites, in tegenstelling tot een absolute waarde die de effectiviteit van uw interne SEO-inspanningen scoort.

Hoe kan ik Domain Authority beïnvloeden?
Domeinautoriteit is moeilijk direct te beïnvloeden. Het bestaat uit een verzameling meetgegevens en koppelingsgegevens die van invloed zijn op de autoriteitsscore. Dit is opzettelijk gedaan; deze statistiek is bedoeld om te bepalen hoe concurrerend een bepaalde site is in de zoekresultaten van Google. Aangezien Google veel factoren in aanmerking neemt, moet een statistiek die deze probeert te berekenen, ook veel factoren bevatten. De beste manier om de statistiek Domeinbeheer te beïnvloeden, is het verbeteren van uw algehele SEO. In het bijzonder moet u zich richten op uw linkprofiel door meer links te krijgen van andere goed verbonden pagina's.

Waarom veranderde mijn autoriteit?
Omdat Domain Authority (en overigens Page Authority ) uit meerdere metrieken en berekeningen bestaat, kan het een uitdaging zijn om de exacte oorzaak van een wijziging nauwkeurig vast te stellen. Als uw score omhoog of omlaag is gegaan, zijn er veel potentiële beïnvloedende factoren.

Indien u een beeld wenst van de positie van uw website, of een concurrentie analyse zodat u een beeld krijgt over uw positie ten opzichte van uw concurrenten, maak vrijblijvend een afspraak met onsdesign-limburg.nl | drukwerk-limburg.nl | limburg-ontwerp.nl | limburg-software.nl | online-blog.nl
software-leudal.nl | software-maken.nl | software-oplossingen.nl | software-webdesign.nl
webbureau-leudal.nl | webbureau-limburg.nl | websites-limburg.nl